Robert Fico dál povede stranu SMER

Slovenskou stranu SMER povede i nadále bývalý premiér Robert Fico. Delegáti mu na stranickém sjezdu dali absolutní podporu. A to přesto, že Fico po suverénním vítězství v červnových volbách nenašel dost koaličních partnerů a jeho strana musela odejít do opozice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

slovenský premiér Róbert Fico

slovenský premiér Róbert Fico | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Sto procent získaných hlasů a žádný protikandidát, Robert Fico má stranu pevně v rukou, přestože ji vede už dlouhých 11 let. Pro stranu je to ale spíš Pyrrhovo vítězství.

Jakou popularitu má Fico u ostatních politických stran se ukázalo už v červnu, kdy s ním ani jedna ze čtyř pravicových partají nechtěla spolupracovat a pravice nakonec vytvořila společnou vládu. Komentátoři tak odhadují, že příští volby může SMER klidně znovu vyhrát, ale taky znovu zůstat v opozici.

Fico je v krátké době už druhým potvrzeným dlouholetým stranickým předsedou na Slovensku. Pravicová strana SDKÚ si nedávno za šéfa znovu zvolila Mikuláše Dzurindu, který stranu vede už 10 let.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme