Kvůli údajnému krácení daní v Central Group obvinila policie pět lidí

Protikorupční policie obvinila pět lidí pro podezření z trestného činu krácení daní ve firmě Central Group. Vystavováním falešných faktur za práce, které pro firmu nebyly provedeny, se měli pokusit připravit stát o více než 200 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto Policie ČR

auto Policie ČR | Foto: Petra Škarková

Zaměstnancem firmy Central Group je jen jeden obviněný - výkonný ředitel Aleš Novotný, který také jako jediný zůstává ve vyšetřovací vazbě. Ostatní obvinění jsou z jiných podniků. V případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení.

„Tady se jedná o to, že byly vystavovány faktury za něco, co nebylo provedeno a společnost, která je vystavila, tyto prostředky dostávala nedůvodně. A je tam podezření, že se podílela i na obstarávání nepravdivých daňových dokladů,“ přiblížil státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Ladislav Letko.

Ke krácení daní mělo podle něj docházet dvěma způsoby. „Jednak měla být krácena daň z přidané hodnoty a jednak mělo dojít ke snižování daňového základu pro výpočet daně z příjmu. K tomuto jednání mělo docházet od roku 2004 prakticky až do současné doby,“ vysvětlil státní zástupce Ladislav Letka.

Central Group obvinění odmítá. Tvrdí, že jde o konkurenční boj.

Jitka Hanžlová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme