Srbsko může počítat s českou podporou integrace do evropských struktur

Česko podporuje kandidaturu Srbska a dalších zemí západního Balkánu do Evropské unie. Na dvoudenní návštěvě Prahy o tom byl ujištěn srbský premiér Mirko Cvetković, který přijel jednat o pomoci českých firem při obnově a modernizaci srbské dopravní infrastruktury.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbského premiéra Mirka Cvetkovice přijal i prezident Václav Klaus

Srbského premiéra Mirka Cvetkovice přijal i prezident Václav Klaus | Zdroj: ČTK

„Česko může Srbsku pomoci předáním svých zkušeností jak z přístupového procesu, tak poznatky o vnitřním fungování Evropské unie,“ řekl český premiér Petr Nečas.

Srbský ministerský předseda Mirko Cvetković poděkoval za českou podporu. Naše zkušenosti se podle jeho slov budou brzy hodit.

„Česko Srbsku nabídlo dobré služby při vyplňování evropského dotazníku, který Unie předá Bělehradu už 24. listopadu. Dotazník je podmínkou pro získání kandidátského statutu,“ upřesnil srbský premiér.

Srbsko také vítá účast českých firem při obnově a modernizaci dopravní infrastruktury. České firmy se zapojily do pilotního projektu modernizace evropského železničního koridoru 10, který vede přes Srbsko do Bulharska, připomněl premiér Petr Nečas.

O dalších projektech budou dnes v Praze jednat také účastníci česko-srbského podnikatelského fóra.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme