Policisté by mohli v novém roce zajistit i malé množství drogy

Malé množství drogy. Takový pojem se možná stane součástí novely zákona o policii. Ta by mohla od příštího roku zabavit lidem i drogy určené jen pro vlastní potřebu. Návrh dnes předloží ministerstvo vnitra k projednání vládě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jehla, injekční stříkačka (ilustrační foto)

Jehla, injekční stříkačka (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Patnáct gramů marihuany, 1,5 gramu heroinu, jeden gram kokainu, dva gramy pervitinu. Čtyři tablety extáze, nebo čtyřicet lysohlávek. Takové množství drog policie doposud trestala jen přestupkem. Od nového roku by se to ale mělo změnit.

V současné době může policie zajistit omamné a psychotropní látky, pokud se lidé jejich držením nebo výrobou dopustí trestného činu. Podle novely by mohla požádat o vydání drogy i ty, kteří spáchají pouze přestupek.

Možnost využít blokové řízení a právo zabavit ‚menší než malé‘ množství drog podle ministerstva výrazně zjednoduší projednávání přestupků a taky postih lidí, kteří se jich dopustili.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme