Tomáše Rosického trápí, že nedává góly

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický vystoupil dnes hodinu po poledni z letadla v dánském Aarhusu a mohl si oddychnout. Odškrtnul si další položku ve svém přepravním itineráři. Ten je v těchto dnech tak nabitý, že dělá z Rosického spíše profesionálního cestovatele než fotbalistu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: fotbal.cz

Londýn - Liverpool, Liverpool - Londýn, pak z Londýna přes Prahu do Aarhusu a po stejné trase zase zpátky až do anglické metropole. To je dohromady šest přeletů, které Rosický musí zvládnout od soboty do čtvrtka.

Fotbal je pochopitelně příčinou všeho cestování, na které je ostatně hráč typu Rosického zvyklý. Ale na silách a herní pohodě průměr jednoho přesunu letadlem na den rozhodně nepřidá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Kaliba je v dánském Aarhusu

Takže může být záložník Arsenalu svým způsobem rád, že mu kouč Wenger v klubu poslední dobou určuje trochu dietní herní rytmus.

Zdraví je v pořádku, ale nedaří se dávat góly

Právě střelecká nula, zdá se, straší Rosického momentálně nejvíc. Ale i když tak Rosického hlas rozhodně nezní, jsou to vlastně příjemné starosti. Co by za takové dal v době, kdy se dlouhé měsíce marně snažil zbavit dlouhodobého zranění.

„Co se týká herně, tak mohu být spokojený, protože si myslím, že je to dobrý. Ale na druhou stranu je listopad a já jsem ještě nedal gól, což je špatná bilance,“ zoufá si Tomáš Rosický, který si tuto bilanci během podzimu nevylepšil ani v národním týmu. Středeční večer k tomu bude poslední, ale ideální příležitostí.

Omluvenky na straně Dánska

Dánům bude v Aarhusu chybět pětice defenzivních hráčů včetně gólmana Stoke City Thomase Sörensena. A omluvil se nakonec i Rosického spoluhráč z Arsenalu Nicklas Bendtner, i když původně vytáhlý útočník hlásil návrat do reprezentace poprvé od chvíle, kdy si na mistrovství světa v Jihoafrické republice přivodil zranění.

Nicklas nemá žádný velký problém. V posledním tréninku před Evertonem ho začala znovu pobolívat třísla, takže ho nepovolali. Nebyl ani v nominaci na Everton. Žádný jiný problém ale nemá,“ vysvětluje kapitán českého týmu Bendtnerovy patálie.

Nový herní styl

Absence Rosického spoluhráče značně sníží útočnou sílu Dánska, které by ale i tak mělo posloužit českému výběru, aby otestoval jinou hru než do pečlivě uzamčené obrany a také herní styl 4-5-1 s Tomášem Necidem jako jediným útočníkem.

„Určitě na to trenér bude koukat směrem k dalšímu roku, kde nás čekají důležité zápasy a je dobře, že hrajeme venku. Soupeř bude chtít hrát dopředu což nás bude čekat i ten příští rok. Trenér si bude chtít vyzkoušet něco jiného, než bylo doteď, protože v posledních zápasech jsme hráli do plných a teď budeme hrát se soupeřem, který hraje fotbal. Takže to bude určitě zajímavý fotbal.“

Což může od Tomáše Rosického sloužit i jako pozvánka k poslechu přímého přenosu, který na Radiožurnálu odvysíláme ze druhého poločasu utkání Dánsko-Česko ve středu od čtvrt na devět večer.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme