Princ William se příští rok ožení s Kate Middletonovou

Princ William, který je po svém otci, princi Charlesovi, druhým následníkem britského trůnu, oznámil, že se bude ženit. Příští rok si vezme svou dlouholetou přítelkyni Kate Middletonovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kate Middletonová a princ William

Kate Middletonová a princ William | Zdroj: ČTK

Královna Alžběta je potěšena, premiér David Cameron je potěšen, šéf parlamentní opozice Ed Milliband je také potěšen.

Kate Middletonová je Angličanka pocházející z běžné středostavovské rodiny. Studovala na University of St Andrews ve Skotsku, kde se s Williamem také seznámili.

Podle spolupracovníka Českého rozhlasu v Británii Ivana Kytky to sice zní jako v pohádkovém království, ale je pravda, že v záplavě špatných zpráv, především ekonomických, je taková zpráva přijímána přinejmenším s úlevou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spolupracovník Českého rozhlasu ve Velké Británii Ivan Kytka mluvil v Ozvěnách dne o chystaném královském sňatku.mp3

Teď je podle Ivana Kytky „královskou snoubenkou z povolání“, protože příprava na její příští roli jí zabere tolik času, že na nic jiného čas mít nebude.

Pro lidi vyrůstající v republice to může znít trochu jako z pohádky, ale život princezen nijak pohádkově šťastný být nemusí, jak dokládá životní příběh Williamovy matky Diany.

Panovník či panovnice Velké Británie je kromě jiného hlavou Anglikánské církve a v této roli zastupuje monarchii alespoň formálně navenek i dovnitř. Příliš volného času jemu či jí rozhodně nezbývá.

Ivan Kytka, Eva Presová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme