Irsko jedná s EU a MMF o záchraně svých bank

Irsko skutečně vede jednání s Evropskou komisí a Mezinárodní měnovým fondem o záchraně svých bank. Zatím ale nechce požádat o žádnou pomoc z Evropského stabilizačního mechanismu. Potvrdil to po jednání ministrů financí zemí eurozóny komisař pro hospodářské záležitosti Olli Rehn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

Irsko podle Rehna jedná o intenzivnějších přípravách na aktivaci záchranného mechanismu, pokud bude chtít Dublin o pomoc pořádat. Mise Evropské centrální banky, Mezinárodního měnového fondu a Evropské komise vedla podle Rehna rozhovory o technických podmínkách restrukturalizace irských bank. Ty mají teď problémy kvůli velkým úvěrům, které si vzaly v zahraničí.

Ani Rehn, ani předseda euroskupiny - lucemburský premiér Jean-Claude Juncker nepotvrdili, že by Irsko chtělo požádat o pomoc ostatní země eurozóny už teď. V balíku Evropského stabilizačního mechanismu je připraveno 750 miliard eur pro země eurozóny, které by se dostaly do dluhové krize podobné té řecké.

Pavel Novák, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme