Tomáš Berdych odcestoval do Londýna na tenisový Turnaj mistrů

Naposledy si v sobotu ráno doma v Prostějově zatrénoval český tenista Tomáš Berdych, před svým odpoledním odletem do Londýna na turnaj mistrů. Do klání nejlepších osmi tenistů světa vstoupí v pondělí utkáním s Novakem Djokovičem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáši Berdychovi se v druhé polovině roku nedařilo tolik, jako v první. Náznak vracející se pohody ale přišel na posledním turnaji v Paříži. Zda se zlepšení jeho formy potvrdí v Londýně, ale nechtěl předvídat.

„Tak ono to jisté není asi nikdy, ale vždycky se člověk snaží dělat vše maximálně proto, aby se cítil nejlépe a byl v co nejlepší formě. Pak se prostě ráno vzbudí a může si říci, že proto udělal maximum. Odpočinul jsem si a už se těším na pondělní zápas,“ říká Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych odcestoval do Londýna na tenisový Turnaj mistrů

Nadal, Djokovič a Rodick. To jsou soupeři Tomáše Berdycha v základní skupině turnaje mistrů. O tom, přes koho by měla vést cesta k postupu, ale český tenista nechtěl spekulovat.

„Nevím, jestli jsem nejlepší na počty, abych počítal, co potřebuju, abych postoupil. Když to vezmu tou nejjednodušší cestou, tak je to přes všechny tři a nemusí se spekulovat. Ten nejdůležitější krok zůstává první zápas s Djokovičem.“
Cíle pro Masters si zatím nekladu


Tomáš Berdych si chce Turnaj mistrů užít. Žádný cíl pro své umístění si zatím neklade.

„Nad tím jsem nepřemýšlel. Teď jsem spokojený, že jsem se tam dokázal dostat, že jsem si splnil cíl, který jsem si pro letošek dal. Pro Masters jsem si zatím cíl nedal. Zůstává první zápas a od toho se to pak odrazí. Až to skončí, tak to mohu zhodnotit, zda to bylo dobré nebo špatné,“ vysvětluje český tenista.

Herní pohoda Tomáše Berdycha se zlepšuje. Navíc ho netrápí žádné zdravotní potíže.

„To, že jsem sem tam dokázal dostat, mi nalilo novou sílu pro zbytek sezóny. Po zdravotní stránce se cítím dobře a nemám žádný problém. Vážně se na ty zápasy těším a doufám, že nebudou jenom tři.“

Může jich být i pět. Pokud by Tomáš Berdych v Londýně postoupil do finále Turnaje mistrů.

Tomáš Minarčík, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme