Chraňte se před zloději při předvánočních nákupech

Možná už i vás napadlo, že je nejvyšší čas začít nakupovat vánoční dárky. Pokud ale vyrazíte do obchodů a máte víc peněz, dávejte si velký pozor. Zloději jsou totiž před vánoci ve střehu a nepohrdnou ani platebními kartami, doklady nebo mobilním telefonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákupní vozíky

Nákupní vozíky | Foto: Jan Rosenauer

Českobudějovičtí policisté se proto dopoledne do jednoho velkého nákupního centra vydají, nejen aby chytali zloděje, ale také aby lidi varovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavlína Fendeková varuje přd zloději

Doklady a peníze je nutné mít stále u sebe, určitě nenechávat kabelku v nákupním vozíku, nebo na rameni otevřenou..to jsou asi ty základní rady. Obětí krádeže se můžete stát lehce také v případě, že máte na zádech batoh

„Tady paní samozřejmě dozadu nevidí – je to mžik – a my pak nemáme ani potuchy o možném pachateli i o místě, kde ke konkrétní krádeží došlo,“říká českobudějovická policistka Regina Tupá.

Muži si zase dávají často peněženku do zadní kapsy kalhot nebo ji svěří partnerce. Někdy to ale dopadne špatně, i když jsme opatrní. Při ztrátě dokladů nás čeká nejen složité běhání po úřadech , ale můžeme se dočkat i dalších nemilých překvapení.

„Známe takové případy, kdy na odcizené doklady byly uzavřené různé smlouvy,“ upozorňuje Regina Tupá, která se i dnes v policejní uniformě vydá pomáhat a chránit poctivé občany.

Milan Kopp, Pavlína Fendeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme