Starostové plánují, jak zabránit rozšíření letiště Vodochody

Starostové čtrnácti středočeských obcí od rána plánují v Kralupech nad Vltavou společnou strategii, jak zabránit rozšíření letiště Vodochody. Z vodochodského letiště by do roku 2013 měl vzniknout mezinárodní terminál s pravidelným leteckým provozem. Právě toho se starostové a lidé z okolních obcí obávají a chtějí tomu zabránit za každou cenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Vodochody - vizualizace

Letiště Vodochody - vizualizace | Foto: Penta Investements

Starostové mají v plánu sepsat všechny připomínky proti letišti a poslat je do začátku prosince na ministerstvo životního prostředí.

Připomínky se budou týkat hlavně limitů hluku a nárůstu silniční dopravy kvůli letišti. Napadnout chtějí i bezpečnostní riziko kvůli možným leteckým haváriím.

Jednání se účastní i místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová, podle které je i z ekonomického hlediska zbytečné, aby se letiště rozšířilo, když vláda hodlá posilovat dopravu na Ruzyni.

Ministerstvo životního prostředí v těchto dnech rozhoduje, zda rozšíření letiště povolit, nebo ne. Úředníci posuzují studii vlivů stavby na životní prostředí EIA, kterou vypracoval vlastník letiště firma Penta. Jasno by mělo být do poloviny příštího roku.

Petra Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme