Vlivný boss Camorry skončil v poutech. Po letech na útěku

Italské policii se podařilo dopadnout jednoho z nejnebezpečnějších bossů neapolské mafie Camorry přímo v bytě jednoho z jeho přátel. Šestačtyřicetiletý Antonio Iovine byl na útěku 14 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neapol

Neapol | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podle spisovatele Roberta Saviana, který zná Camorru do hloubky, 46letý Antonio Iovine byl podnikatelem, manžerem Camorry. Byl schopen investovat stovky milionů Eur z obchodu s drogami a zbraněmi do čistého podnikání v severní Itálii i v zahraničí.

Iovine odsouzený v nepřítomnosti k doživotí, byl dopaden v Casal del Principe, tedy v Kampánii, v oblasti svého působení. Jak dosvědčila přímo z místa spolupracovnice ČRo Vědunka Lunardi, policie před dvěma dny narazila na podezřelý telefonát, ve kterém se rodina zedníka poptávala po vánočním cukroví. Policisté z telefonátu usodili, že v domě by mohl přebývat právě hledaný mafián a provedli zátah. Na místě zatčený Iovine nekladl žádný odpor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Vědunkou Lunardi.mp3

„Schopnost 14 let utíkat před spravedlností vyžadovala krytí mnoha lidí. Poměrně často se musel přemisťovat a musel tedy mít k disposici mnoho bytů a rodin ochotných se o něho starat,“ popsala Lunardi.

Italská policie může vyškrtnout další jméno ze seznamu 30 nejnebezpečnějších mafiánů. Iovine je osmadvacátý dopadený. Zbývá ještě velký boss camorry Michele Zagaria a Messina Denaro ze sicilské Cosa Nostry. Celkem bylo za poslední dva roky pozatýkáno 6754 mafiánů.

Vědunka Lunardi, Milan Kopp, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme