Den po kanonádě zavítají hokejisté Mladé Boleslavi do Liberce

Souboj Liberce s Mladou Boleslaví odstartuje program 22. kola hokejové Tipsport extraligy. Dnešní předehrávka začíná v 18 hodin a 10 minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David vrbata (vpravo) v rozhovoru s Markem Schwarzem

David vrbata (vpravo) v rozhovoru s Markem Schwarzem | Foto: BK boleslav.cz

První vzájemný souboj letošní sezóny vyšel lépe Bílým Tygrům. Na boleslavském ledě zvítězili 5:3. Také do odvety vyjedou v roli favorita liberečtí hokejisté. V tabulce jim patří čtvrté místo a před domácím publikem dokázali vyhrát poslední čtyři zápasy.

Mladá Boleslav bude proti. Ve včerejším duelu s karlovarskou Energií se střelecky probudila, nasázela do sítě Západočechů devět gólů a vyhrála 9:5. Tedy v boleslavském provedení něco nevídaného.


„Taky jsem si říkal, že se nám tohle dlouho nepodařilo a jsem rád, že jsme dali těch devět gólů. Trefili se kluci, kteří se dlouho netrefili, takže by nám to mělo pomoc do dalších zápasů, hlavně psychicky,“ věří mladoboleslavský útočník David Vrbata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Den po kanonádě zavítají hokejisté Mladé Boleslavi do Liberce

Těžko ale soudit, jestli Středočechům pomohla reprezentační pauza. To mohou potvrdit až další zápasy. Před ní mužstvo z města automobilů už přeci jen ztrácelo dech.

„Dostali jsme nějaké volno, pak jsme dvoufázově trénovali a určitě nám to pomohlo, že jsme trochu zregenerovali,“ říká Vrbata. Jenže před duelem v Liberci právě na regeneraci Boleslavští mnoho času nemají. Hrají druhý zápas ve dvou dnech.

Síly chybět nebudou

„Tím, že byla ta reprezentační pauza, tak by se nás to nemělo nijak dotknout. Máme zápas v Liberci, ve kterém se pokusíme bodovat, a věřím, že se nám to povede. Nějaké fyzické síly, to by se v téhle době nemělo vůbec řešit.“

Pod Ještědem se dají ovšem jen těžko předpokládat takové hody, jaké nabídli hokejisté Mladé Boleslavi a Karlových Varů. Vždyť padlo čtrnáct gólů. Trenéři jistě budou mít v kabině co říci.

„Nám to trenéři zdůraznili, že jsme sice dali devět gólů, ale na druhou stranu jsme jich pět dostali, což by se nám stávat nemělo. Já si myslím,že v Liberci rozhodně jeden gól,“ předpokládá David Vrbata.

Předehrávka dvaadvacátého kola hokejové Tipsport extraligy mezi Libercem a Mladou Boleslaví začíná pod Ještědem v 18 hodin a 10 minut.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme