Fotbalová lvíčata se zapojí do ligového dění

Úvodní zápasem mezi Bohemians 1905 a Plzní bude dnes zahájeno 17. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Do poslední části podzimního programu soutěže zasáhnou také hráči reprezentace do 21 let, kteří v závěrečném zápase roku porazili ve středu Ukrajinu 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Utkání v Uherském Hradišti proti Ukrajině bylo posledním soutěžním v tomto roce pro Tomáše Pekharta. Ten dostal v zápase proti Olomouci čtvrtou žlutou kartu, v Teplicích se tak už fanouškům nepředstaví a může zatím pomalu s podzimním fotbalovým bilancováním.

„Nějaké góly jsem mohl přidat, ale i tak to byl pro mě úspěšný podzim,“ je Pekhartovi málo jeho 11 podzimních gólů. Co by třeba za jejich polovic dal Pekhartův spoluhráč z reprezentace do 21 let Lukáš Vácha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová lvíčata se zapojí do ligového dění

Ten zatím v 15 startech v této sezoně v dresu Liberce na gólový zápis teprve čeká, jeho tým ale pod novým trenérem Radou ještě neprohrál a potvrdil skvělou bilanci by měl tým z pod Ještědu podle Váchy i tentokrát proti poslednímu týmu tabulky z Ústí nad Labem.

„Teď jsme hráli s Plzní a udělali jsme bod. Myslím si, že proti Ústí bychom měli vyhrát. Měli bychom je určitě přehrát a pokusíme se abychom bodovali na plno,“ přeje si Lukáš Vácha.

Nepříjemné České Budějovice

Naplno si užil premiéru v reprezentačním dresu do 21 let tento týden sparťanský obránce Lukáš Hejda. Také letenští zakončí podzim na domácím stadionu, kde přivítají tým z Českých Budějovic. Soupeř na první pohled přijatelný, jenže…

„S Budějovicemi se nám nedaří. Minule jsme s nimi prohráli a loni jsme tam také poztráceli body. Je to takový nepříjemný soupeř, ale já věřím, že se na ně dobře připravíme a získáme tři body,“ připomíná Hejda v poslední době ne příliš hezké sparťanské vzpomínky na utkání s jihočeským Dynamem.

V něm si Sparta bude mj. budovat výchozí pozici do jara ve své honbě za obhajobou mistrovského titulu. Před závěrečným 17. podzimním kolem platí, že na vedoucí plzeňskou Viktorii zatím tým z Letné ztrácí 7 bodů.

Petr Kadeřábek, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme