Z podvodu obvinila policie kvůli libereckému šampionátu další tři lidi

Celkem už pět lidí je obviněných z podvodu kvůli mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 v Liberci. Už letos v září protikorupční policie obvinila dva muže, kteří měli dát bez výběrového řízení velkou zakázku jedné konkrétní firmě. Teď obvinila další tři lidi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medaile Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci 2009

Medaile Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci 2009 | Foto: Liberec 2009

Devětačtyřicetiletá manažerka stavební firmy, třiapadesátiletý podnikatel a padesátiletý vedoucí pracovník libereckých Kolejí a menz čelí obvinění z podvodu kvůli proplaceným fakturám za nedodaný nábytek.

Obviněná žena údajně nechala od září do prosince 2007 vystavit faktury za nábytek ve výši téměř 55 milionů korun. Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek potvrdil, že šlo i o nábytek, který nebyl objednaný nebo jeho objednávka byla dodatečně zrušená.

Za spáchaný podvod obviněným hrozí trest odnětí svobody na 2 roky až osm let.

Už v září policie kvůli mistrovství obvinila dva lidi, kteří jsou podezřelí z pletichy ve veřejné soutěži a veřejné dražbě. Oba měli dát bez výběrového řízení velkou zakázku jedné konkrétní firmě. Celkem tak je pět obviněných.

Po mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci v roce 2009 zůstává dluh převyšující 100 milionů korun.

Katarína Brezovská, Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme