Kvůli neoprávněným startům hráčů přišly 3 hokejové týmy o body

Hokejové týmy Plzně, Kladna a Mladé Boleslavy přišly o body kvůli neoprávněným startům hráčů v zápasech extraligy. Zápasy ale kontumovány nebudou. Oznámil to dnes ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz ledního hokeje

Český svaz ledního hokeje | Foto: Tomáš Adamec

Ředitel extraligy Stanislav Šulc na tiskové konferenci označil celou kauzu za nepříjemnou pro extraligu. Zdůraznil zároveň, že v žádném případě není chyba na straně Českého svazu ledního hokeje nebo Asociace profesionálních klubů, ale jedná se jednoznačně o vinu klubů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskovou konferenci ředitele hokejové extraligy sledoval reportér ČRo Pavel Petr.

Šulc také zdůraznil, že se pro celou kauzu snažil najít řešení, které by co nejméně zasáhlo letošní ročník rozehrané extraligy. „Ten, kdo si neuhrál body na ledě, tak zvýhodněn není. Proto jsem od původní varianty, která byla nejjasnější, nejčistší a v hokeji nejčastěji používaná, dospěl při hledání nejmíň špatného a nejmíň bolestného řešení, k té variantě, kterou jsem oznámil,“ řekl.

Tři kluby tak přijdou o body ze zápasů, kde měli neoprávněně startovat jejich hráči. V případě Mladé Boleslavi se jedná o 22 bodů, v případě Plzně o 19 bodů a v případě Kladna o bodů šest. „Z toho je patrné, že Mladou Boleslav a Plzeň tato kauza vrátí k samému dnu ligové tabulky,“ uvedl redaktor Pavel Petr v Ozvěnách dne.

Kluby se chtějí bránit

Postižené kluby se ale nehodlají smířit s trestem v podobě vysokých odečtů bodů a budou se bránit. Potvrdil to generální manažer BK Mladá Boleslav Cyril Suk: „S verdiktem nesouhlasíme, myslíme si, že to není v souladu s řády a budeme zvažovat další kroky, jak postupovat.“

„Poradíme se s právníky a poté z toho vyvodíme nějaké další důsledky a další proces, který bude následovat,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další podrobnosti ke kauze neplatných hokejových registrací přinesl reportér Pavel Petr v Odpoledním Radiožurnálu.

Kluby se nyní mohou jako první odvolat k odvolací komisi Asociace profesionálních klubů.

Pavel Petr, Katarína Brezovská, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme