Černá stavba pobočky McDonald's v Písku dostala dodatečné povolení

Provozovna rychlého občerstvení McDonald´s u hlavního silničního tahu v Písku se až do dneška stavěla načerno. Základy tu vyrostly i přesto, že investor nedodal potřebnou dokumentaci, a nedostal tak stavební povolení. Úřady proto zahájily řízení o odstranění černé stavby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

McDonalds

McDonalds | Foto: Jan Rosenauer

Protože ale investor kompletní dokumenty na neveřejné jednání přinesl, obdržel stavební povolení dodatečně, potvrzuje vedoucí stavebního úřadu v Písku Josef Jambura:

Přehrát

00:00 / 00:00

O černou stavbu restaurace McDonald´s v Písku se zajímala redaktorka Petra Matoušková

"Podle stavebního zákona mají právo si dodatečně požádat. Předložili veškeré potřebné doklady a bylo jim dáno dodatečné stavební povolení. Dneska je dodatečné stavební povolení v právní moci a staví legálně."

Podle mediální zástupkyně společnosti McDonald´s Drahomíry Jirákové byl při zamítnutí stavebního povolení na vině problém kolem části pozemku.

Na otázku, zda tím obrazu firmy neuškodí jistá arogance vůči českým zákonům, Jiráková odpověděla: "Já se domnívám, že to bylo pochybení, které při hlubší znalosti věci lze pochopit. Omlouváme se."

Výsledek řízení k odstranění stavby nové provozovny rychlého občerstvení u hlavního silničního tahu v Písku je takový, že firma musí zaplatit pokutu 100 tisíc korun.

Martin Hromádka, Petra Matoušková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme