Ksandr: Národní technické muzeum chci otevřít co nejdřív, aspoň částečně

Už čtyři roky uzavřené Národní technické muzeum chce jeho nový ředitel Karel Ksandr otevřít veřejnosti co nejdřív, a to i za cenu, že ze začátku budou přístupné jen některé expozice. Ksandr ve Dvaceti minutách Radiožurnálu řekl, že postupné otevírání po rekonstrukci plánuje v řádu několika málo měsíců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr

Nový ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Myslím si, že je zcela nesprávné čekat na kompletní dokončení všech expozic. Je tam hotová expozice architektury, expozice polygrafie, před dokončením je reinstalace dopravní haly, takže si myslím, že to bude v řádu několika málo měsíců,“ uvedl Ksandr ve Dvaceti minutách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

Přesné datum nesdělil. „Sám ho v tuto chvíli nevím, neb to závisí na to, že si musím zmapovat ekonomicko-provozní situaci pro to, abychom mohli muzeum otevřít,“ dodal Ksandr.

Jméno nového ředitele, který působil do letošního léta jako náměstek Národního muzea pro centrální sbírkotvornou a výstavní činnost, oznámil ministr kultury Jiří Besser včera. Nastoupit by měl k 1. prosinci. Ve funkci nahradí bývalého ředitele Horymíra Kubíčka, na kterého ministerstvo podalo na základě výsledků auditu trestní oznámení.

Besser po jmenování řekl, že bude chtít od nového šéfa mimo jiné slyšet, kdy se muzeum otevře veřejnosti. Informace o způsobu a termínu otevření expozic byly podle Bessera rozhodujícím faktorem pro konečné rozhodnutí o kandidátovi. Podle ministrových představ by se mohlo muzeum otevřít už v prvních dvou měsících příštího roku.

Martin Hromádka, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme