Dvě medaile Ivana Karabce z MS

V akci pouze šest reprezentantů, ale tři medaile - to je bilance českých handicapovaných stolních tenistů z nedávného mistrovství světa, které se konalo v jihokorejském Gwangju. Nejúspěšnějším medailistou naší výpravy se stal podle očekávání Ivan Karabec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Karabec

Ivan Karabec | Foto: Radim Sajbot

Havířovský stolní tenista tentokrát neobhájil ve své kategorii zlato z předchozího šampionátu. Nicméně sám bilanci jedné stříbrné a jedné bronzové medaile, řadí ještě o něco výš, než titul mistra světa z před čtyř let.

„Čtyři roky je ve sportuje strašná doba a ty medaile visí hodně vysoko. V Openu jsem získal bronz, ale nikdo neví, že v první kole jsem narazil na čínského hráče a prohrával jsem 1:2, takže jsem klidně mohl vypadnout v prvním kole,“ říká o náročnosti světové konkurence Ivan Karabec.

Hned na úvod turnaje utekl pomyslnému hrobníkovi z lopaty, když v prvním kole musel odvracet proti čínské reprezentační trojce hned dva mečboly. Jako by jej ale tento moment nastartoval. Nakonec se Karabec dokázal probít až téměř do finale kategorie Open.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvě medaile Ivana Karabce z MS

„V semifinále jsem hrál Číňanem Ma-li a vedl jsem 2:0 na sety a ještě 2:1 a 5:2. Bylo to hodně blízko, ale Číňan pak změnil taktiku a začal hrát tvrději. Prohrál jsem 2:3, ale v boji o bronz jsem porazil úřadujícího olympijského vítěze Ge Yanga 3:2, takže bronz byl doma a šel jsem pak klidněji do soutěže jednotlivců ve své kategorii,“ popisuje Karabec.

Tam se potkali staří známí Karabec s Ge Yangem znovu. Tentokrát to bylo dokonce až v samotném finále. Ovšem na rozdíl od utkání o bronz v kategorii Open, se tentokrát radoval v souboji dvou paralympijských vítězů Číňan.

Neměli ani pohled

Karabcovo zklamání ale nemusí být velké, neboť už ve čtvrtfinále dokázal zdolat nasazenou jedničku Švéda Anderssona.

„Samozřejmě organizačně byl turnaj na super úrovni, ale jinak to Gwangiu, milión a půl obyvatel a tam nebylo vůbec nic co by jste třeba koupil. Nekoupil jsem ani pohled, takže takový trošku zklamání v tomhle směru,“ dodává Ivan Karabec, na téma, co se mu vybaví, při vzpomínkách na letošní vrchol sezóny.

Radim Sajbot, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme