Summit v Petrohradu má zachránit tygry před vymřením

V ruském Petrohradu se ode dneška příštích pět dnů bude mluvit o záchraně tygrů před vymřením. Počet zvířat ohroženého druhu se neustále zmenšuje. Experti ze 13 zemí by měli přijít na to, jak trend zastavit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tygr ussurijský ve stáří 1,5 roku

Tygr ussurijský ve stáří 1,5 roku | Foto: P. Vlček (ZOO Ostrava)

Cílem tygřího summitu je připoutat pozornost mezinárodní veřejnosti k alarmujícímu úbytku cenných zvířat. Světový fond na ochranu přírody varuje - populaci tygrů hrozí vymření do 12 let, pokud se okamžitě nepodniknou adekvátní kroky.

Zatímco před sto lety se po planetě procházelo tygrů na sto tisíc, dnes jich zbývá pouhých 3 200. Největší hrozbou je podle expertů lov a likvidace přirozeného životního prostředí šelem.

To se rozprostírá na území 13 zemí a zasahuje nejrozmanitější ekosystémy - od zamrzlých lesů ruského Dálného východu, přes asijskou džungli až po vysokohorský Bhútán.

Petrohradský summit má najít řešení, jak zlepšit mezinárodní spolupráci a boj proti pytlákům, a počet tygrů zdvojnásobit.

Lenka Kabrhelová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme