Začíná vyšetřování smrti Davida Kellyho

Dnes by měl být v Londýně zveřejněn časový harmonogram a priority vyšetřování, které by mělo vnést jasno do pozadí kauzy, jež skončila smrtí vědce Davida Kellyho. Premiér Tony Blair, který kvůli aféře nehodlá podat demisi, už má za sebou nejhorší mediální kritiku. Ta se naopak obrací směrem k BBC, která přiznala, že Kelly byl jejím tajným informátorem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kelly

David Kelly | Zdroj: ČTK

Britská stanice ve svých reportážích o důvodech invaze do Iráku tvrdila, že Blairova vláda schválně nadsadila zprávy o tom, že Saddám Husajn disponuje jadernými zbraněmi. BBC, konkrétně novinář Andrew Gilligan, se v příspěvcích spolehli především na informace od bývalého zbrojního inspektora Kellyho.

Gilligan jednoznačně popřel, že by Kellyho údaje zkreslil. Případ komentoval na obrazovce BBC také ředitel jejího zpravodajství Richard Sambrook. "BBC je přesvědčena, že faktické informace získané rozhoory s doktorem Kellym interpretovala správně. V posledních týdnech jsme se cítili povini doktora Kellyho ochránit a neoznačit ho za zdroj těchto informací."

Markéta Kaclová, Jiří Hošek, Martin Ježek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme