Hradec Králové stále nemá kompletní nové vedení

Hradec Králové jako poslední krajské město stále nemá kompletní nové vedení. Primátora zastupitelé zatím nezvolili ani dnes, rozhodnutí odložili o týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

Dnešní jednání hradeckého zastupitelstva bylo plné taktizování, primátor zvolen nebyl. Město už má ale jednoho nového náměstka. Tím se stal Vlastimil Ondráček z ČSSD.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání zastupitelů v Hradci Králové sledoval reportér Ota Nehasil

Další návrhy na místa náměstků neprošly. Zastupitelé poté hlasovali o přerušení jednání. Návrh schválili, v Hradci Králové se tak bude rozhodovat o dalších jménech ve vedení města 30. listopadu.

Ve městě se na spolupráci hned po volbách dohodla ODS, Hradecký demokratický klub, Volba pro město, Doma v Hradci Králové a TOP 09. Tato koalice měla celkem 21 hlasů.

Vyjednávání však později opustila se svými čtyřmi zastupiteli TOP 09, která se shodla na vytvoření takzvané Koalice dobré vůle s vítěznou ČSSD a uskupením Změna pro Hradec. Dohromady má ale nedostatečných 15 mandátů.

Desátého listopadu rezignoval na svůj post dosavadní primátor Otakar Divíšek (ODS) a město do zvolení nového vedení budou řídit dosavadní náměstek Josef Malíř (VPM) s původní radou města.

Martin Hromádka, Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme