Fotbalisté Jablonce a Ostravy zakončili podzim výhrou

Fotbalisté Jablonce se radují z výhry na hřišti soupeře. V 17.kole Gambrinus ligy zvítězili na hřišti Teplic 2:1. Vítězně se s podzimem loučí i ostravský Baník, když vyhrál v Brně 2:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

FK Teplice - FK Baumit Jablonec 1:2 (0:1)


Teplice nezačali duel vůbec dobře a Jablonec je zejména v prvním poločase jednoznačně přehrával. Vytvořil si i řadu šancí, ale ve svém středu našel jediného střelce, kterým byl Kovařík. Ten se dvěma góly postaral o spravedlivé vedení hostů.

Domácí jakoby začali hrát až ve chvíli, když ztráceli na soupeře dva zásahy. Vytvořili si územní převahu a měli častěji míč na kopačkách. Z převahy se jim ale podařilo jen snížit na konečných 1:2.

Branky: 85. Mahmutovič - 31. a 47. Kovařík. Rozhodčí: Jech - Kordula, Vysloužil. ŽK: Siva (Teplice). Diváci: 1950.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Vondrášek (70. Zoubele), Ljevakovič (46. Verbíř), Čajič (63. Došek), Siva, Mareš - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Jablonec: Špit - Zábojník (46. Drsek), Huber, Pavlík, Jablonský - Vošahlík, Loučka, Piták (83. Haurdič), Jarolím, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

FC Zbrojovka Brno - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)

Baník byl od začátku lepším týmem a svou převahu dal najevo v šesté minutě, kdy gólovou hlavičku Zehera výborně lapil Bureš. Hosté dál útočili, ale střelecky se nedokázali dlouhé minuty prosadit.

To se změnilo po přestávce, kdy se Baník prosadil dvakrát během deseti minut. Nejprve proměnil Neves penaltu a po něm přidal branku i Šenkeřík. Hosté tak v souboji dvou adeptů bojů o záchranu přezimují přeci jen z lepším pocitem.

Branky: 53. Neves z pen., 62. Šenkeřík. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Lhoták. ŽK: Rýdel, Trousil, Dostálek - Greguš. Diváci: 2109.

Sestavy:

Brno: Bureš - Michálek, Simerský, Trousil, Hamouz (68. Dostálek) - Přerovský (46. Rabušic), Polách, Rýdel, Husár - Kalabiška, Hodek (79. Střeštík). Trenér: Večeřa.

Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Hušbauer, Lukeš, Greguš - Šenkeřík (70. Pilík), Zeher (85. Vrťo), Fantiš (75. Koukal). Trenér: Marko.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme