Bahno po posledních podzimních duelech už fotbalisté smyli, je čas na psychohygienu

Brno-Ostrava 0:2 a Teplice-Jablonec 1:2, to jsou poslední dva podzimní výsledky fotbalové Gambrinus ligy. Na jaře zbývá dohrát už jen třináct kol, která budou ale zásadní a s ohledem na postavení některých tradičních mužstev i velmi zajímavá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnští fotbalisté na svém hřišti jakoby tápali - na protihráče nenašli žádný recept.

Brněnští fotbalisté na svém hřišti jakoby tápali - na protihráče nenašli žádný recept. | Foto: Tomáš Adamec

Boj o titul se zúžil na dvě pistolnice - Plzeň a Spartu. Stojí proti sobě s nabitou hlavní a výhodnější pozici má ta plzeňská. Jenže se jí roztřásla ruka natolik, že v závěru podzimu poztrácela osm z dvanácti patron, které měla oproti své sokyni k dobru. Chce to zahodit na čas kolt do kouta a osvěžit mysl.

„Budou Vánoce, třeba napadne sníh, bude hezky. Odpočineme si trošku. Začneme chodit na hokej, budeme se věnovat rodinám a přijdeme s chutí do přípravy a zakousneme se do toho,“ radí plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Kousat jako starý svetr po dědečkovi ale začala s přibývající zimou Sparta. Plzeňská kořist už není chráněná mlhou, ve které se ještě před několika koly ztrácela. Sparťané ji naopak mají na dostřel a jediný ligový účastník letošního mistrovství světa Juraj Kucka to cítí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bahno po posledních podzimních duelech už fotbalisté smyli, je čas na psychohygienu

„Tam byl náskok 12 bodů a stáhli jsme to o osm, což je super, protože to bude napínavější v té další části,“ těší se Kucka.

A Sparta má s jarní hrou nervů po všech stránkách hodně zkušeností, zimní psychickou pohodu navíc může umocnit postupem v Evropské lize. Příručku „Jak se bránit stresu" by měl Ježíšek nadělit fotbalistům Brna i hráčům před půl rokem a týdnem stále ještě mistrovské Slavie.

Oba tradiční účastníci nejvyšší soutěže balancují na hranici sestupového pásma a už nemají příliš času na plané utěšování ve stylu slávisty Karola Kisela.

„Jednoznačně si nemyslím, že Slavia patří tam, kde teď je a ono se to určitě otočí,“ říká rezolutně Kisel.

Touhu po odpočinku vykazuje i psychika ohroženého druhu jménem fotbalový fanoušek. Snad po zimní pauze vykáže motivaci chodit na ligový stadion ve větším počtu a dostane šanci projevovat opačné emoce než necelé dvě tisícovky statečných při podzimním epilogu mezi Teplicemi a Jabloncem.

Jan Kaliba, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme