Před soudem opět stane bývalý elitní detektiv. Za korupci dostal podmínku

Případem bývalého elitního detektiva Jiřího Vrby se dnes bude zabývat Krajský soud v Plzni. Detektiv, který pracoval jako člen plzeňské expozitury Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality, byl letos v květnu odsouzen plzeňským městským soudem za korupci. Dostal dvouletý trest s podmíněným odkladem na 2,5 roku. Proti verdiktu se odvolal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústavní soud. Ilustrační foto.

Ústavní soud. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Jiří Vrba podle spisu před dvěma lety oslovil svého někdejšího kolegu Jaroslava Vilda a nabídl mu peníze a další výhody, když ukončí prověřování podnikatele Luďka Tůmy. Ten byl podezřelý z rozsáhlých daňových úniků.

Vrba podle obžaloby nabídl Vildovi úplatek sto tisíc korun a také to, že mu zajistí bezproblémové vystudování vysoké školy. Vild se setkal s Vrbou ještě čtyřikrát, ale to už za asistence policejní inspekce, která setkání monitorovala.

Podle městského soudu byla vina bývalého detektiva jednoznačně prokázána, přímým důkazem byla výpověď policisty Vilda, kterou podpořila řada nepřímých důkazů. Vrba vinu popírá.

Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme