Sklářská škola v Kamenickém Šenově obhájila svoji existenci

Krajštší zastupitelé v Liberci rozhodli o osudu sklářské školy v Kamenickém Šenově a Novém Boru. Nakonec se slučovat nebudou. Rozhodnutí předcházela bouřlivá diskuze a demonstrace studentů a učitelů šenovské školy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před libereckým krajským úřadem demonstrovali studenti a učitelé ze sklářské školy

Před libereckým krajským úřadem demonstrovali studenti a učitelé ze sklářské školy | Foto: Eva Malá | Zdroj: Český rozhlas

Před jednáním zastupitelů před libereckým krajským úřadem protestovalo asi osmdesát studentů a učitelů s transparenty. Vyjádřili svůj nesouhlas se sloučením jejich školy se sklářskou školou v Novém Boru, ale i s odvoláním ředitele šenovské školy Františka Janáka.

Na jednání zastupitelů libereckého kraje se potom odebralo přibližně 50 učitelů studentů a šenovské školy. Po úvodní řeči náměstka hejtmana Radka Cikla o nutnosti sloučené šenovské a novoborské sklářské školy se u řečnického pultu vystřídal bezpočet řečníků.

Mimo jiné padl i návrh, že by to mohlo být naopak. Vyšší odborná škola sklářská by se mohla přestěhovat do Kamenického Šenova a novoborská škola by mohla zůstat víceoborová.

Prostor k vyjádření svého názoru dostalo jedenáct zástupců šenovské školy. Po dvou hodinách diskuze rozhodli zastupitelé Libereckého kraje ve prospěch sklářské školy v Šenově, která se s novoborskou slučovat nebude.

Eva Malá, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme