Starostou roku se stal Josef Zámečník z Písečné

V soutěži Starosta roku, kterou pořádají Nadace VIA a Poštovní spořitelna, letos vyhrál Josef Zámečník z obce Písečná u Žamberka v Pardubickém kraji. Projekt se týká mužů a žen, kteří stojí v čele obcí do dvou tisíc obyvatel. Výsledky soutěže Starosta roku byly zveřejněny dnes večer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Písečná

Písečná

„Letos byl výběr vítěze velice těžký. Všichni kandidáti byli velmi kvalitní. Už výběr z 212 na pět finalistů byl náročný. To, čím pan starosta Zámečník dostal, byla jeho celoživotní obětavá práce pro obec, protože je v jejím vedení už téměř čtyřicet let,“ řekla manažerka soutěže Kateřina Bláhová z Nadace Via.

Hodnocení bylo podle jejích slov dvoukolové. První kolo představuje bodování všech nominací a výběr pěti finalistů, které pak jede komise navštívit přímo do jejich obce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O soutěži Starosta roku v Ozvěnách dne na Radiožurnálu.mp3

„Tam, mluvíme přímo s tím kandidátem, s místními lidmi i se zástupci spolků a institucí, takže máme možnost si přímo osahat, jak ta obec vypadá a jaká je v ní atmosféra,“ uvedla Kateřina Bláhová.

Obec Písečná má přibližně pět set obyvatel a její rozpočet činí 5,5 milionu korun.

„Cením si toho, že jsem měl okolo sebe vždycky lidi, kteří si práce pro obec hleděli, všech zastupitelů, ale i pracovníků, protože všichni to děláme ve volném čase bez nároku na mzdu. O to je to náročnější,“ řekl Josef Zámečník.

V současné době je podle něj rozhodnuto o výstavbě hasičské garáže, na vybudování společenského sálu obec zatím peníze nemá, ale bude je shánět.

Veronika Sedláčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme