Autorské Vstupte! Pavla Jungwirtha

26. listopad 2010
Vstupte!

V pořadu Vstupte! se dnes společně vypravíme na vědeckou konferenci. Ušetřím vám čas a peníze za letenku a registrační poplatek, protože vaše účast bude virtuální, rozhlasová. Konference ale byla skutečná a konala se 8.–13. srpna letošního roku v New Hampshire ve Spojených státech.

Doc. Mgr. Pavel Jungwirth, CSc. (* 1966 v Praze) je český fyzikální chemik, vysokoškolský pedagog a popularizátor vědy. Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu UK v Praze. Titul kandidáta věd získal za práci v oblasti výpočetní chemie, pracoval pod vedením prof. R. Zahradníka v Ústavu fyzikalní chemie J. Heyrovského AV ČR a na Univerzitě Karlově v Praze. V současné době pracuje Pavel Jungwirth jako vedoucí vědeckého týmu v Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR a je externím členem katedry chemické fyziky a optiky MFF UK. S příspěvky doc. Jungwirtha se lze setkat na stránkách týdeníku Respekt nebo v pátečních autorských pořadech Vstupte! programu ČRo Leonardo.

V pondělním Vstupte! uslyšíte:

Rozhovor s ornitologem RNDr. Jiřím Formánkem nejen o tomto vědeckém oboru, kterému zasvětil – i jako dlouholetý vedoucí Kroužkovací stanice Národního muzea – celý život.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.