Rádio Česko organizuje první ekonomickou konferenci

Český rozhlas Rádio Česko dnes pořádá svoji první ekonomickou konferenci. Mluvit se bude o důsledcích krize, ale zejména o tom, jaké možnosti má Česko s následky krize se vypořádat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

diskusní studio Rádia Česko

diskusní studio Rádia Česko | Foto: Martin Kutil

„Jednoznačně to bude o důsledcích celosvětové krize, ale už název konference napovídá, že tam bude velký důraz na to, jaké možnosti má Česká republika se vypořádat s následky krize tak, aby z ní mohla více méně vyjít spíše posílena než oslabena. Tomu odpovídá i název, který je ‚ Malá země, velká výzva: Česko a svět po krizi‘ a v tom názvu je v podstatě zahrnuto všechno,“ popisuje ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová.

„Tato konference je vyústěním rozhovorů, které jsme na Rádiu Česko odvysílali v rámci celoročního projektu. Někteří z hostů, kteří se konference účastní, byli zároveň účastníky rozhovorů v průběhu roku,“ upřesňuje Hana Hikelová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hana Hikelová mluví o konferenci Rádia Česko ve Světě o osmé.mp3

Kromě českých politiků, ekonomů nebo lidí z byznysu na konferenci vystoupí i několik zahraničních hostů. Hlavním z nich a současně hlavním hostem celé akce bude Roger Tooze z londýnské City University London.

„Když bychom mluvili o zahraničním zastoupení, tak kromě Roger Tooze bude dalším zahraničním hostem českému posluchač celkem známý Peter Havlík z Vídeňského ústavu pro mezinárodní hospodářská studia. potom v celkově třech panelech, na které je konference rozdělena, vystoupí celá řada předních českých ekonomů, ale budou tam i politici, lidé z byznysu, takže to je velmi zajímavá skupina,“ dodává Hikelová.

Hana Hikelová nejvíce očekává vystoupení právě Rogera Tooze v prvním panelu, který bude o hospodářství a politice, dále vystoupení honorárního konzula republiky Singapur Martina Plachého, který bude mluvit o tom, čím může jít Singapur příkladem malým zemím, jako je ČR, a ve třetím panelu vystoupení Tomáše Sedláčka a dalších.

Celou konferenci můžete jako videopřenos sledovat na našich internetových stránkách.

Veronika Malá, Lenka Rafaelová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme