V utkání mezi Slavií a Třincem rozhodoval o třech gólech videorozhodčí

Když se hokejoví příznivci rozcházeli po včerejším utkání Slavie s Třincem do svých domovů, nebyl středem zájmu jejich hovorů pouze výkon oblíbeného týmu. Debaty se vedli zejména o videu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Po fotbalovém mistrovství světa se začalo vášnivě debatovat o tom, zda umožnit rozhodčím, aby si pomohli v kritických situacích videem. Odpůrci tohoto kroku argumentovali tím, že se hra rozkouskuje a nebude mít spád.

Právě těmhle škarohlídům by zastánci moderní techniky měli poslat záznam včerejšího utkání Tipsport extraligy mezi Slavií a Zlínem. Hned třikrát se rozhodčí radili s kolegou u videa, aby správně posoudili gólové situace.

„Lepší když se zeptají, než aby odpískali nějaký gól, který by pak v televizi diváci viděli jako neplatný. Samozřejmě to ale natahuje hru. Třeba ten jejich gól na 3:1 byl regulérní a bylo to jasně vidět. Ale radši ať se rozhodčí zeptají, hře to zas tolik neškodí,“ říkal po utkání obránce Slavie Jiří Vašíček, o jehož vyrovnávací brance na 3:3 také arbitři diskutovali s kolegou ukrytým v technickém zázemí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Slavie s Třincem se rozhodovalo po verdiktech videorozhodčího

Radovat se tak mohl až zhruba s tříminutovým zpožděním. Tolik času totiž uběhlo od chvíle, kdy se kotouč objevil v síti do momentu, kdy rozhodčí ukázal do středu hrací plochy. Stejný čas musel před ním pozdržet svou radost hostující Ladislav Kohn.

Když to porovnáme s fotbalem, tak podobný časový úsek, mnohdy výrazně delší, zabere fotbalistovi, než se po faulu odvalí na nosítka, je vynesen mimo hrací plochu, aby následně vyskočil jako politý živou vodou a vehementně se dožadoval návratu do hry.

Když rozhodčí uzná neregulérní gól, diskutuje se tak dlouho, že by si hlavní arbitr stačil dojít shlédnout video do šatny a dát si i lehkou sprchu. Jenže tuto možnost nemá a tak se stává, že body získá tým, který je mít neměl.

Pokud by to platilo i v hokeji, možná by muži v pruhovaném uznali gól třineckému Kohnovi i při samostatných nájezdech, když jejich zrak nezachytil, zda se kotouč po jeho střele odrazil od tyče nebo od vnitřní konstrukce branky.

Nedokonalému oku však v tomto

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme