Federer porazil Söderlinga 2:0 a postoupil do semifinále Turnaje mistrů

Světová dvojka Roger Federer je prvním semifinalistou Turnaje mistrů v Londýně. Švýcarský tenista zvítězil nad Švédem Robinem Söderlingem 7:6 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prvním postupujícím na TM je Roger Federer

Prvním postupujícím na TM je Roger Federer | Zdroj: ČTK

Zejména první set byl pro Švýcara hodně těžký. Vedl 4:2, ale Söderling ještě sadu zdramatizoval a vyrovnal. Naštěstí pro světového hráče číslo dva kazil jeho soupeř v tie-breaku a to ulehčilo Federerovu cestu k zisku první sady.

Ve druhé už Söderling nebyl takovým nepříjemným soupeřem. I když na něm byla patrná snaha ještě s utkáním něco udělat, v jeho silách to však nebylo a prohrál ji 3:6.

Federerovi stačilo k postupu získat jeden set, což se mu na první pokus povedlo a stal se tak prvním semifinalistou na letošním Turnaji mistrů.

Večer ukončí boje ve skupině "B" utkání mezi Britem Andym Murraym a Španělem Davidem Ferrerem. Porážkou se rozloučili s Turnajem mistrů deblisté Lukáš Dlouhý a Leandr Paes. Česko-indická dvojice prohrála se světovými jedničkami americkými bratry Bryanovými (brájenovými) 3:6 a 4:6.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme