Stát odmítá dotovat hospodaření Českých aerolinií

Český stát nebude dotovat hospodaření Českých aerolinií. Ve vysílání Radiožurnálu to prohlásil generální ředitel státní společnosti Letiště Praha a předseda představenstva ČSA Miroslav Dvořák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

Podle něj pomůže k vyrovnanému hospodaření ČSA začlenění této letecké společnosti do vznikajícího Českého Aeroholdingu, což sníží aeroliniím náklady na služby.

„V tuto chvíli České aerolinie musí prokázat, že mají ‚právo na svou dlouhodobou existenci‘. To znamená, při všech opatřeních a při aplikaci restrukturalizačního plánu máme veškeré důvody se domnívat, že se tak stane. Pokud přijdou další události ‚mnohaměsíční sopky a prohloubení hospodářské krize‘, tak to samozřejmě může způsobit, že České aerolinie dál nebudou moct fungovat v podobě, na kterou jsme zvyklí,“ řekl Dvořák.

Podle Dvořáka nechá vznikající Český Aeroholding v případě ztrátového hospodaření ČSA raději zbankrotovat, než aby pro ně žádal o finanční pomoc stát.

Viktorie Hošková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme