Hradec Králové stále nemá primátora, volit ho bude v úterý

Šest týdnů po volbách nemá město stále svého primátora. Královéhradečtí zastupitelé ho budou volit v úterý 30. listopadu. Zástupci ČSSD, Top 09 a Změny pro Hradec se rozhodli, že na toto místo navrhnou svého kandidáta, lídra strany Top 09 Richarda Nádvorníka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

Zástupci ČSSD, Top O9 a Změny pro Hradec také vyzvali ostatní strany zvolené do královéhradeckého zastupitelstva, aby na úterní schůzi buď navrhli své kandidáty, anebo podpořili volbu Richarda Nádvorníka.

Takzvaná koalice dobré vůle má zároveň nabídku pro Občanskou demokratickou stranu. Navrhuje, aby na místa náměstků byli zvoleni jeden ze zastupitelů ČSSD a dva z ODS. Součástí oficiální nabídky pro ODS je ještě jedno místo v radě města.

Vyjednavači ODS se k nabídce vyjádří v neděli odpoledne. Bez ODS má tříčlenná koalice ČSSD, TOP 09 a Změna pro Hradec patnáct hlasů v zastupitelstvu, k většině jí chybí čtyři. ODS ve volbách získala šest křesel.

Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme