Záhrobského čeká premiéra ve Světovém poháru, sjezd v Lake Louis

Šárka Záhrobská už má za sebou v tomto ročníku Světového poháru obří slalom i slalom speciál. To její bratr Petr Záhrobský mladší na rozdíl od své sestry do svého prvního závodu teprve vyjede. Večer ho čeká sjezd Světového poháru v Lake Louis.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezdovka v mlze - tradiční  obrázek z Whistleru

Sjezdovka v mlze - tradiční obrázek z Whistleru | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Na svou nejoblíbenější disciplínu si vítěz celkového hodnocení superobřího slalomu ve dvou posledních ročnících Evropského poháru musí počkat až do neděle, kdy se v Lake Louis jede první superG tohoto ročníku Světového poháru.

Premiérovým testem pro závodníky, kteří preferují rychlostní disciplíny, je sjezd. Jeden ze tří tréninků, které závodu měly předcházet, museli kanadští organizátoři kvůli nepřízni počasí zrušit. Ve dvou zbylých se Petru Záhrobskému příliš nevedlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záhrobského čeká premiéra ve Světovém poháru, sjezd v Lake Louis

,,Já se cítím dobře, cílem je jednoznačně bodovat. Chtěl bych jet všechny super - G, skoro všechny sjezdy, co budou. Jak jsem připravený, se ukáže až v prvním závodě, to se nikdy předem neví," tvrdil Záhrobský.

Do Kanady se Petr Záhrobský podíval poprvé od únorových olympijských her. Ovšem vrátil se do úplně jiných podmínek, než jaké zažil na tratích ve Whistleru. Teploty kolem nuly a měkký povrch vystřídaly mrazy a ledová sjezdovka.

,,V Lakou Louis je rychlejší trať, není nijak technicky náročná, ale je extrémně ledová. Ve Whistleru bylo teplo a měkko, tady je to hodně tvrzené vodou. S Whistlerem to nemá moc společného,"

Moc společného už nemají ani dva příbuzní českého sjezdaře. Sestra Šárka a otec Petr se co do závodního života definitivně rozešli a ne právě v dobrém. Naopak mezi dvěma Petry - starším, trenérem a mladším, závodníkem, funguje profesní spolupráce stejně jako v minulé sezóně bez problémů.

Albrecht ještě nepojede

,,Spolupráce s tátou je super, nemůžu si stěžovat. Táta mi připravuje lyže, je můj trenér, prohlíží se mnou trať. Máme tu s sebou také Radka Roubala a vše nám v přípravě dobře fungovalo," pochvaluje si Petr Záhrobský mladší těsně před prvním sjezdem nového ročníku Světového poháru.

V Lake Louis by mělo vládnout lepší počasí než při pátečním tréninku, kdy sněžilo a lyžaři měli problém s viditelností. Velmi dobře se s těmito podmínkami vyrovnal druhý Čech, který se za chvíli také spustí po ledovaté trati střemhlav dolů. Ondřej Bank zajel při posledním testu dvacátý šestý nejrychlejší čas.

Jen u dvou tréninkových jízd zůstane u navrátilce po vážném zranění Švýcara Daniela Albrechta. Muž, který se z umělého spánku dokázal vrátit mezi závodníky, svou obnovenou premiéru v závodě Světového poháru raději ještě pozdrží.

Jan Kaliba, Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme