Bauer: Jel jsem, co to šlo, a ukázal, na co momentálně mám

Lyžař Lukáš Bauer doběhl v závodě Světového poháru ve finské Ruce třiadvacátý. Na své oblíbené trati deset kilometrů klasicky startoval už mezi prvními. Ale z konečného umístění stejně jako padesátisekundové ztráty vědu nedělal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

běžec na lyžích Lukáš Bauer

běžec na lyžích Lukáš Bauer | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Lukáši, s čím jste vyjížděl do závodu? Byly to myšlenky na stáhnutí sto čtvrtého místa?

Takhle jsem nepřemýšlel, chtěl jsem jet dobrý závod. Neměl jsem žádné informace o soupeřích, startovali za mnou. Ale můj výkon to neovlivnilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bauer: Jel jsem, co to šlo, a ukázal, na co momentálně mám

Co vám říká výsledný čas, dobrý výkon, špatný výkon?

Nechal jsem tam všechno a ukázal to, na co momentálně mám. S výkonem jsem spokojený. Trochu mě překvapilo, že jsem dostal v posledním kole 31 sekund od Freemana, nevím, jak to udělal.

V celém závodě jste na dálku bojoval s Němcem Angererem, v závěru jste jel s jeho krajanem Filbrichem. Spolupracovali jste, když vás dojel?

Vůbec, když mě po svém startu míjel, tak jsem se snažil za něj zařadit. Ale byl tam rozdíl pěti kilometrů a v táhlém stoupání mi odjížděl. A Angerer? Měl jsem informaci, že mezi sebou máme rozdíl od dvou do pěti sekund, takže to pro mě byla motivace to zvrátit na svou stranu. Neměl jsem se moc čeho chytit, ale sami musíte jet naplno a cítit, jestli je možné jet někde rychleji nebo ne.

Jaký to byl nezvyk startovat tak na začátku a nemít žádné informace o soupeřích? Předpokládám, že na to už nejste zvyklý.

Sice běžně startuju mezi posledními, ale nic to neovlivnilo. Stejně nakonec musíte ze sebe všechno vyždímat. Snažil jsem se jet, navíc jsem měl informace k Angererovi, což mi stačilo a bral jsem to jako bernou minci. To mi stačilo.

Jak berete zítřejší poslední závod, který bude při těchto odstupech spíše hromadný start? (v neděli je na programu 15km s handicapovým startem)

To jsem říkal už před touto tour. Zase se budu snažit dojet co nejlépe. Označení 'minitour' je atraktivní leda pro diváky, my závodníci jen čekáme na poslední klání, které nakonec skoro bude hromadný start.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme