Švýcaři rozhodnou o vyhoštění cizinců, kteří spáchali trestný čin

Rok poté, kdy se Švýcaři v referendu postavili proti stavbě minaretů, čeká zemi helvétského kříže další všelidové hlasování namířené proti cizincům. Tentokrát se budou vyjadřovat k automatickému vyhoštění cizinců, kteří spáchali trestný čin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davos, Alpy, Švýcarsko

Davos, Alpy, Švýcarsko | Foto: Christian Bruder

Plakáty s bílými ovečkami, z nichž jedna vykopává černou ovci přes hranice Švýcarska, ozdobily švýcarské ulice, aby nalákaly obyvatele alpské země k účasti v dalším referendu.

Iniciátorem je podobně jako před rokem nejsilnější parlamentní uskupení Švýcarská lidová strana. Podobně jako před rokem se neohlíží na kritiku ze zahraničí ani varování místní vlády, že přijetí zákona je v rozporu s mezinárodním právem.

To, že automatické vyhoštění postihne druhou i třetí generaci přistěhovalců, která se už ve Švýcarsku narodila, Lidovou stranu nezajímá. Podle ní je dostatečným argumentem pro přijetí zákona skutečnost, že zhruba polovinu trestných činů ve Švýcarsku spáchají cizinci.

Klára Stejskalová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme