Středočeské lyžařské areály se chystají na zahájení zimní sezóny

Vyznavači zimních sportů mají důvod k radosti. V Krkonoších se už o tomto víkendu rozjely první vleky a začala tam tak zimní sezóna. Na ni se v těchto dnech připravují i provozovatelé většiny lyžařských areálů ve středních Čechách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na sjezdovce (ilustr. obr.)

Na sjezdovce (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

Sněžná děla už byla v provozu například v areálu lyžařského střediska na Šibeničním vrchu u Mnichovic. Poprvé se tady zasněžovalo v pátek a dnes by chtěli provozovatelé zdejšího vleku pokračovat. Pokud se vyplní předpovědi meteorologů, mohli by tady první lyžaři letošní sezóny okusit svah příští pátek.

Přípravy na zimní sezónu jsou v plném proudu také v největším středočeském zimním středisku – na Monínci nedaleko Sedlce Prčice.

Kdy zapnou sněhová děla v dalším středočeském areálu v Chotouni u Prahy, zatím není jasné. Prioritou jsou tady pro provozovatele až vánoční svátky.

Zcela zavřená možná pak letos zůstane příbramská sjezdovka Padák. Na provoz tu chybí peníze a lyžovat se bude jedině v případě, že finančně pomůže město.

Michal Trnka, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme