Rafael Nadal vyřadil Murrayho a těší se na Federera

Světová jednička Rafael Nadal si v semifinále Turnaje mistrů v Londýně poradil s Andym Murrayem a ve finále se střetne s Rogerem Federerem. Přitom to pro současného tenisového krále neměl být ten nejlepší turnaj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turnaj mistrů - Barclays ATP World Tour Finals

Turnaj mistrů - Barclays ATP World Tour Finals | Foto: ATP World Tour.com

Rafaela Nadala trápily ještě nedávno zdravotní problémy, skoro měsíc kvůli tomu pořádně nehrál, a sotva přijel do Londýna, zjistil, že se míčky na kurtu odrážejí níž, než by jeho hra vyžadovala. Jenže, se vším se stihl vypořádat, ke třem výhrám ve skupině přidal i čtvrtou, takže je po třísetovém vítězství nad domácím Andym Murrayem ve finále. A jaké má pro to vysvětlení?

„Hrál jsem velmi dobře, myslím, že zdaleka nejlépe na tomto povrchu, a psychicky jsem čerstvý. Dodávalo mi síly, když jsem věděl, že se každým dnem zlepšuju, ale není pravda, že bych si nějak stěžoval, neříkal jsem, že je to tady všechno špatné, nehledal jsem výmluvy, já nikdy nehledám výmluvy, když prohraju, jen jsem říkal, že jsou podmínky pro mou hru obtížnější. Nemyslím si, že je povrch příliš pomalý, ani že je příliš rychlý, je v pořádku, jen jsem to myslel tak, že když hraju v hale s nejlepšími tenisty světa, tak je mezi nimi určitě víc hráčů, kteří umí hrát na tomto povrchu líp než já,“ řekl po semifinálovém vítězství Nadal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rafael Nadal po semifinálové vítězství nad Andym Murrayem

Ale tato slova už teď může potvrdit pouze světová dvojka Švýcar Roger Federer, který se v podvečer se současnou jedničkou Rafaelem Nadaelem ve hvězdném finále Turnaje mistrů utká.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme