Sáblíková je po úvodu SP spokojená, její trenér Novák vůbec

Rychlobruslařka Martina Sáblíková má za sebou první část Světového poháru. Po zdravotních problémech obsadila na úvod seriálu dvakrát druhé místo a připsala si i porážku na své nejsilnější pětikilometrové trati. To ovšem dvojnásobná olympijská vítězka nepovažuje za neúspěch, i když pár věcí jí ke spokojenosti chybí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková s trenérem Novákem

Martina Sáblíková s trenérem Novákem | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

"Spokojenost je určitě s druhými místy, protože to není tak špatné, ale samozřejmě nejsem spokojená s časy a technikou a ani vlastně s tím 'blbým' Světovým pohárem," říká s úsměvem na rtech Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sáblíková je po úvodu SP spokojená, její trenér Novák vůbec

Dvě druhá místa ovšem nejsou něčím, za co by se musela česká rychlobruslařka stydět. Vždyť před sezonou to ještě vypadalo, že zdravotní problémy jí nedovolí absolvovat ani druhý závod Světového poháru v Berlíně, který se jel minulý týden. Takže měla trochu menší ambice.

"Začátkem sezony jsem říkala, že když to bude bedna, tak spokojená budu, nicméně po nemoci se mi nejelo tak, jak by mělo," přiznává Sáblíková.

Její kouč Petr Novák ale podotýká, že z trenérského hlediska není úvod sezony tak úspěšný, jak by si představoval. I když připouští, že aspekty, které ovlivnily především silovou stránku Martiny a tudíž i rychlost, se v potaz brát musí.

Martina Sáblíková | Foto: Tomáš Kohout

"Já samozřejmě spokojený nejsem, protože po tom, co předvedla Martina v Berlíně a jela tři tisíce metrů za 4:02 a patnáctistovku za 1:58, jsem čekal, že v Heerenveenu budeme atakovat čtyřminutovou hranici. Bohužel přišlo to, co přišlo. Martinu to oslabilo natolik, že v Berlíně nemohla zopakovat svůj výkon zpřed dvou týdnů. Ke sportu patří i nemoc, takže se na ni nemůžeme vymlouvat," říká bez jakýchkoliv servítek trenér Petr Novák.

Důvod jeho nespokojenosti je hlavně nepokoření sedmiminutové hranice na pětikilometrové trati. Čas 7:03,59, kterým Martina vybojovala o víkendu stříbro v norském Hamaru, je jejím nejhorším za čtyři roky. Teď už si ale úřadující Sportovkyně roku může konečně odpočinout a spánek je její nejbližší činnost, kterou má v plánu.

Jan Suchan, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme