Gólman Pavelec se stal nejlepším hráčem týdne v NHL

Velké pocty se dostalo hokejovému brankáři Atlanty Ondřeji Pavelcovi. Vedení NHL ho jako druhého Čecha v této sezoně vyhlásilo první hvězdou uplynulého týdne. Úvodních sedm dnů tohoto ročníku soutěže ovládl další gólman, Tomáš Vokoun z Floridy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Pavelec

Ondřej Pavelec | Foto: NHL.com

Třiadvacetiletý reprezentant v období od 21. do 28. listopadu vychytal Trashers tři vítězství. Nejdříve 5:1 nad Detroitem, pak 3:0 nad Montrealem a následně 4:1 nad Bostonem. Dohromady si připsal 97 zákroků. Nula proti Canadiens byla jeho čtvrtou v kariéře v NHL.

Úspěšnost zákroků kladenského odchovance je teď 94,9 procenta, průměr obdržených branek na zápas má 1,62, což je třetí nejlepší číslo v soutěži.

Pavelec přitom z kolotoče NHL na tři týdny vypadl poté, co během duelu s Washingtonem odmlel. Do branky se vrátil 30. října. Ze začátku se jemu ani týmu příliš nedařilo, v posledních pěti zápasech ale Atlanta s Pavelcem v sestavě vyhrála. Český gólman za tu dobu inkasoval jen třikrát.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme