Izraelsko-izraelská bitva. To je další duel Nymburka v Eurocupu

Vedoucí tým eurocupové skupiny G Hapoel Jeruzalém prověří českého basketbalového mistra z Nymburku. Pro oba týmy jde o třetí utkání v letošním ročníku Eurocupu a vzhledem k postupovým šancím Středočechů půjde o veledůležitý duel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubičtí basketbalisté v přípravě s Nymburkem

Pardubičtí basketbalisté v přípravě s Nymburkem | Foto: BK Pardubice

Jeruzalém v posledním eurocupovém vystoupení senzačně vyhrál na půdě silné Sevilly, a tím tak značně zkomplikoval i postupové šance Nymburských. Za vynikajícími výsledky izraelského týmu přitom stojí štědré letní nakupování a také práce bývalé basketbalové hvězdy a současného trenéra Jeruzalému Odeda Katashe.

Tomu se tentokrát postaví jiný izraelský trenér - nymburský Ronen Ginzburg, pro kterého tak půjde o velice prestižní střetnutí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Izraelsko-izraelská bitva. To je další duel Nymburka v Eurocupu

"Moje národnost je v tomto ohledu výhodou, určitě je pro mě snazší získat informace o takovém soupeři. Jeruzalém skončil loni stejně jako my mezi posledními osmi týmy v Eurocupu. Letos hodně investovali do posil, poskládali především výborný defenzivní tým, praktikující agresivní obranu. Mají výborná křídla a působí vyloženě atletickým projevem," prozrazuje Ginzburg své postřehy ze hry Hapoelu Jeruzalém.

Soupeř Nymburka slavil v Eurocupu před šesti lety celkové vítězství. Také letos začal ve velkém stylu, porazil Rigu i favorita skupiny ze Sevilly.

"Od začátku jsme věděli, že tato skupina bude velice těžká, Jeruzalém je v Izraeli dlouhodobě tým číslo 2 s historií v Eurolize. Šanci ale máme a klíč vězí právě v utkáních proti Jeruzalému. Vyhrát je potřeba alespoň jeden ze dvou vzájemných utkání. Myslím, že síly na to máme," burcuje Ginzburg své svěřence.

Kromě soupeřů se Nymburk vyrovnává i s cestováním

Čekat je bude už 12. soutěžní utkání náročné sezóny, ve které letos Nymburk kombinuje účast v prestižním Eurocupu se svojí premiérou v Jadranské lize.

"Mě to cestování vysává mnohem víc než zápasy a tréninky. Teď když jsme pořád na cestách, tak je to opravdu nepříjemné," přiznává pivot Středočechů Aleš Chán.

Cestovat před dalším vystoupení v Eurocupu budou nymburští hráči tentokrát jen do pardubické ČEZ Areny. Trasa dlouhá asi 70 kilometrů by určitě českého mistra znavit neměla.

Jan Suchan, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme