Přijede nový lachtan, patronem bude žokej Váňa!

29. listopad 2010

Vrcholem první adventní večerní prohlídky, která se v Zoo Liberec uskuteční v pátek 3. prosince od 17 do 19 hodin, bude premiéra nového samce lachtana hřivnatého před libereckým publikem. Půldruharočního Huga dovezeme v úterý ze ZOO Zlín (Lešná), v dalších dnech se pak bude seznamovat se samičím kolektivem čtyř libereckých lachtanek (Líza, Týna, Mano a Nube Anika).

Patronem Huga se v pátek při večerní prohlídce (přesně v 18.30) stane sedminásobný vítěz Velké pardubické, žokej Josef Váňa. A na co se mohou návštěvníci v pátek ještě těšit? Chybět nebude tradiční koupání slonů (17.30), procházka zvířecí kuchyní, osvětlené pavilóny s ukázkami přírodnin (kosti, kůže, lebky...) a také Mikuláš a jeho pohádková tlupa. Stejně jako v předchozích letech se děti do 15 let dostanou při večerní prohlídce do zoo zdarma, pokud přinesou nové a nepoužité školní potřeby pro děti v Burkině Faso (projekt Pomozme budoucnosti).

Nový lachtan Hugo nahradí ve skupině samce Nica, jenž loni v listopadu uhynul při akutní operaci žaludku. Až Hugo pohlavně dospěje, měl by se postarat o zdárné pokračování chovu spolu se samicemi Mano a Nube Anikou. To bude ale ještě alespoň tři roky trvat.

Lachtan Hugo
autor: ZOO Liberec
Spustit audio