Barcelona ovládla El Clásico a je v čele španělské ligy

Dlouho očekávaný duel dvou fotbalových gigantů Barcelony a Realu Madrid měl jednoznačného vítěze. Katalánský výběr deklasoval "Bílý balet" na vlastním trávníku 5:0, a vyhoupl se díky tomu na první místo Primera Division. O dva body se po 13. kole dostal právě před Real, který prohrál poprvé po 27 soutěžních utkáních.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Barcelony Xavi slaví první gól do sítě Realu

Záložník Barcelony Xavi slaví první gól do sítě Realu | Zdroj: ČTK

Jednomu z nejslavnějších fotbalových derby na světě dominovala od začátku Barcelona. Už v 18. minutě vedla po brankách Xaviho a Pedra 2:0. Takovým výsledkem také skončil první poločas.

Ani o přestávce věhlasný trenér Realu José Mourinho na soka nic převratného nevymyslel. Obraz hry zůstal podobný po celých devadesát minut. Katalánci drželi míč většinu času a byli také nebezpečnější, zvláště po kolmicích Messiho, Xaviho nebo Iniesty. Hosté se tím nechali frustrovat a často sahali k tvrdým faulům.

Zápas definitivně rozhodlo období mezi 56. a 58. minutou. Po dvou skvělých přihrávkách Lionela Messiho se dvakrát trefil David Villa.

Zbylé minuty se změnily v hon Realu na Messiho, který inkasoval jednu ránu do svých nohou za druhou. Poté, co nahrál na poslední gól Jeffrénovi, se v závěru strhla hromadná mela. Vyprovokoval ji dalším hrubým zákrokem na aktuálního držitele Zlatého míče Sergio Ramos. Ten následně ještě strčil do kapitána Barcelony Puyola a sudí ho rovnou vyloučil.

Barcelona tak vyhrála páté El Clásico za sebou, a vystřídala tak Real v čele španělské ligy. Teď ji před ním vede o dva body.

FC Barcelona - Real Madrid 5:0 (2:0)
Branky:
56. a 58. Villa, 10. Xavi, 18. Pedro, 90.+1 Jeffren. ČK: Ramos (Real). ŽK: Valdés, Villa, Messi - Ronaldo, Pepe, Alonso, Carvalho, Ramos, Khedira.

Sestavy:

Barcelona: Valdés - Alvés, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi (87. Keita), Busquets, Iniesta - Messi, Villa (76. Krkič), Pedro (87. Jeffren). Trenér: Guardiola.
Real: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo (60. Arbeloa) - Khedira, Xabi Alonso - C. Ronaldo, Özil (46. L. Diarra), Di Mária - Benzema. Trenér: Mourinho.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme