Ruský prezident přednese poselství o stavu země

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv dnes před oběma komorami parlamentu přednese poselství o stavu země. Zatímco loni si prezident vytkl za hlavní téma modernizaci země, letos podle zdrojů z Kremlu plánuje přijít s konkrétnějšími plány a návrhy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Medveděv

Dmitrij Medveděv | Foto: Presidential Press and Information Office

Přesný obsah prezidentova projevu nicméně Kreml drží v úzkostlivé tajnosti. Na rozdíl od loňského roku, kdy se k hlavnímu tématu - modernizaci Ruska - mohla už během přípravy vyslovit široká veřejnost.

Politologové citovaní ruským tiskem odhadují, že proslovu budou dominovat sociální témata. Zároveň ale nevylučují možnost, že Dmitrij Medvěděv přijde s novou politickou iniciativou poté, co minulý týden kritizoval politickou stagnaci a vyzval k obnově ruského politického života a upevnění demokracie.

Analytici podotýkají, že projev ovlivní také blížící se prezidentské volby. Ty se odehrají na jaře roku 2012. Prezident Medvěděv ani premiér Putin ale zatím neoznámili, zda hodlají kandidovat.

Igor Maňour, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme