Boris Šťastný splnil slib a vzdal se funkce pražského radního

Šéf pražské ODS Boris Šťastný podle očekávání rezignoval na místo radního. Šťastný byl přitom včera do funkce zvolen pouze formálně. Pozici jedenáctého radního totiž koalice nabídla Zdeňku Tůmovi z TOP 09, který ji ale odmítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Šťastný - kandidát ODS do komunálních voleb v Praze

Boris Šťastný - kandidát ODS do komunálních voleb v Praze | Foto: Tomáš Adamec

„Jsem takový půlnoční radní. Včera nastala při sestavování rady v pozdních večerních hodinách taková zvláštní situace. Zdeněk Tůma, kterému jsme post 11. radního pro transparentní politiku nabízeli, tuto funkci nepřijal. Rovněž nikdo z TOP 09. Musel se tedy najít někdo jiný. Kdyby se tak totiž nestalo, byl by zvolen pouze primátor a rada by zůstala stará,“ vysvětluje své krátké působení ve funkci pražského radního šéf pražské ODS a poslanec Boris Šťastný.

Přehrát

00:00 / 00:00

O svém krátkém působení ve funkci pražského radního mluvil na radiožurnálu šéf pražské ODS a poslanec Boris Šťastný

TOP 09 přitom opakovaně prohlásila, že o místo jednoho radního nestojí.

„Chtěli jsme, aby bylo slyšet přímo na zasedání, že TOP 09 toto místo odmítá. Naše koaliční smlouva s ČSSD říká, že obě strany mají mít v radě po pěti místech. Pokud TOP 09 bude i nadále pozici 11. radního odmítat, nezbude nám nic jiného, než svolat koaliční jednání a tu situaci nějakým způsobem řešili,“ dodal Šťastný.

Podle něj může být místo 11. radního neobsazené delší dobu. Práci rady to neovlivní.

Rozpočet až v únoru

Dnešní jednání rady bylo podle radní Aleksandry Udženije pouze neformální. Její členové se seznamovali s fungováním úřadu a probírali, jak rozpočtové provizorium nahradit řádným rozpočtem:

„Všechno se musí projednat ve výborech, takže plánujeme, že by se mohl definitivní rozpočet schvalovat na přelomu ledna a února, spíše se kloníme k únorovému termínu.“

Martin Drtina, Ondřej Houska, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme