Huml: Dodatek k vnitrostranické smlouvě jsem stále nepodepsal

Poslanec Věcí veřejných Stanislav Huml Rádiu Česko řekl, že stále nepodepsal dodatek ke kritizované smlouvě o stranické poslušnosti. „Dodatek jsem ještě nepodepsal. Mám ho pořád ještě v šuplíku, smlouva je kus papíru, který nemá žádný význam," řekl Huml.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Huml

Stanislav Huml | Foto: Marián Vojtek

Později svá slova zmírnil s tím, že dodatek sice podepsal, ale straně ho neodeslal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslanec VV Stanislav Huml o vnitrostranické smlouvě v pořadu Studio Česko

„Mám ten dodatek podepsaný u sebe, pro mne je to validní dokument. Jen jsem ho nestvrdil a neposlal zpátky, to je jen administrativní průšvih," upřesnil Huml.

Dosud se přitom mělo za to, že Huml dodatek podepsal už počátkem září.

Smlouvu o stranické poslušnosti, která poslance Věcí veřejných zavazuje pod hrozbou vysoké pokuty hlasovat v souladu s rozhodnutím vedení poslaneckého klubu a zakazuje i přeběhlictví, Huml vypověděl 9. srpna. Důvodem byl jeho nesouhlas s postojem vedení VV ke skupině bratří Mašínových, která vedla v 50. letech odboj proti komunistům.

Huml hodlá i nadále vůči vlastní straně vystupovat kriticky, pokud k tomu bude důvod.

„Kritické ostny budu mít vždy a ke všem ministrům, pokud budeme dělat chyby.Nejsem zlobivé dítě, jsem konstruktivní člověk, který umí pojmenovat věci pravými jmény," dodal Huml.

Marián Vojtek, Ondřej Černý, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme