Doprava v Praze se jen pomalu dostává ze sněhové kalamity

Doprava v Praze se jen pomalu dostává ze sněhové kalamity. Se závějemi se v noci snažilo vypořádat přes 120 sypačů, soustředily se ale hlavně na trasy veřejné dopravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské ulice zasypané sněhem, 2. prosince 2011

Pražské ulice zasypané sněhem, 2. prosince 2011 | Foto: Tomáš Adamec

Kvůli hustému sněžení večer prakticky zkolabovala doprava v hlavním městě. Auta jezdila krokem, u tramvají a autobusů ani nemělo cenu sledovat jízdní řád. Nezodpovědní řidiči také v mnoha případech uvízli na tramvajovém pásu a tím zablokovali tramvajový provoz. Kvůli dopravě v Praze se také sešel na magistrátu krizový štáb. Ještě kolem půlnoci byla většina pražských ulic pokryta vrstvou uježděného sněhu, kolem druhé hodiny ranní se ale situace začala zlepšovat, protože do akce se zapojilo celkem 126 sypačů.

Jak z nočních pražských ulic informoval zpravodaj ČRo Jan Herget, dobré zprávy přišly také z okraje Prahy. „Třeba strakonická výpadovka byla už kolem půlnoci upravena a čistá, takže výjezd na Příbram by měl být v pořádku,“ uvedl.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aktuální situaci v pražské dopravě informoval v Nočním Radiožurnálu zpravodaj Jan Herget.

Zklidnila se i situace v městské hromadné dopravě. „Linky nočních tramvají jezdí v půlhodinových intervalech, takže pracovníci údržby mají dostatek času na práci. Na koleje navíc vyjely i speciální tramvaje se sněžnými pluhy,“ přiblížil Herget .

Jak dále uvedl, magistrát kvůli situaci zřídil bezplatnou telefonní linku 800 100 991, na které lidé získají aktuální informace. Co se bude v pražské dopravě dít dál, se podle zpravodaje dozvíme v osm hodin ráno, po jednání krizového štábu na pražském magistrátu.

Dopravní podnik společně s Technickou správou komunikací požádal už včera Pražany, aby i dnes využili k cestě do centra města veřejnou dopravu a svá auta nechali doma. Od rána bude posílený provoz metra.

Katarína Brezovská, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme