Informace jen elektronicky

6. prosinec 2010
Třetí dimenze

Jak významné a relevantní jsou pro dnešní společnost elektronické zdroje informací? Ohlížíme se za mezinárodní konferencí INFORUM 2010.

Informace vládnou dnešní euroatlantické společnosti. Alespoň si to velmi často myslíme a sami sebe v této představě utvrzujeme. Do značné míry závisíme na elektronických informačních zdrojích, které pronikly prakticky do všech oblastí lidské práce. Právě jim se věnovala v letošním roce mezinárodní konference INFORUM. V dnešní Třetí dimenzi se v repríze věnujeme současným trendům v oblasti elektronických informačních zdrojů, jejich používání a také nejčastějším chybám, ke kterým mnohdy přímo svádějí.

Současnost charakterisuje informační přetlak...

Co všechno dnes zahrnujeme pod termín elektronické informační zdroje? Nakolik proměňují fungování zavedených vědních oborů? Čím se poměřuje jejich kvalita?

Luboš Veverka se ptá Ing. Vladimíra Karena, předsedy organizačního výboru konference INFORUM, a Mgr. Petry Hornochové z Fakulty sociálních věd UK.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 6. prosince do 10. prosince:

Pondělí: informace jen elektronicky
Úterý: komu patří Antarktida
Středa: kosmonautika všedního dne
Čtvrtek: pražská konference orální historie
Pátek: když je kůže nemocná

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.