ELH: Pardubice počtvrté v řadě vyhrály, Slavia počtvrté bodovala

Ve dvou zápasech 27. kola Tipsport extraligy si Pardubice připsaly už čtvrtou výhru v řadě, když přehrály pražskou Spartu a Slavia potvrdila dobrou formu z posledních zápasů těsnou výhrou nad Litvínovem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubice vs. Sparta

Pardubice vs. Sparta | Foto: HC Eaton Pardubice

HC Eaton Pardubice – HC Sparta Praha 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Sparta nastoupila povzbuzená výhrou v Karlových Varech, ale s Pardubicemi držela krok pouze v první třetině. Na vedoucí gól Koláře ještě odpověděl Koreis, ale to bylo ze strany pražského klubu vše. Ve druhé části se Východočeši dostali do dvougólového vedení, když nejdříve překonal Pöpperleho Kousal a dvě minuty před odchodem do šaten přidal třetí branku Kočí.

Kdo čekal ve třetí části ze strany hostujícího týmu zdramatizování zápasu, ten byl zklamaný. Pardubice hned ve dvaačtyřicáté minutě zvýšily Somíkem na rozdíl tří gólů a bez problémů dovedly utkání k zisku tří bodů. Vítěznou sérii tak protáhly na čtyři zápasy, naopak Sparta nepotvrdila dvoubodovou výhru z karlovarského ledu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápasy Pardubice - Sparta a Slavia - Litvínov očima reportérů Radiožurnálu

Branky a nahrávky: 13. Kolář II (Pivko), 24. Kousal (Buchtele), 38. Kočí (Starý, Koukal), 42. Somík (Pivko, Bartek) - 14. Koreis (Ton). Rozhodčí: Homola, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 8755.
Pardubice: A. Svoboda - Kaberle, Nakládal, Kočí, Mezei, Jillson, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Kousal, Rákos, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, O'Brien, od 41. navíc Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Y. Treille, Karpov, Smoleňák - D. Tůma, Broš, Bartánus. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík

HC Slavia Praha – HC Benzina Litvínov 3:2 (1:1, 1:, 1:1)

Litvínov hned v úvodu zápasu inkasoval, když vyloučení Jareše potrestal Krenželok. Hned za tři minuty mohlo být vyrovnáno, ale Kroupa trefil pouze tyč Kopřivovy branky. Další šanci Litvínova spálil Lukeš a vyrovnání se tak Severočeši dočkali až po střele Ručinského.

Druhá část začala stejně jako ta první. Hned v úvodu vrátil Slavii vedení Skořepa, když tečoval nahození Vašíčka. A Litvínov opět odpověděl střelou do tyče, tentokrát nastřelil konstrukci slávistické branky Hübl. V závěrečné části se hosté snažili o vyrovnání, ale blíže gólu byli červenobílí. Třetím hráčem, který zazvonil na tyč, byl obránce Slavie Kadlec.

Šest minut před koncem utkání usedl na trestnou lavici domácí Žejdl, ale Litvínov v přesilové hře nejenže nevyrovnal, ale navíc inkasoval. V oslabení se prosadil Svoboda. Hosté sice dokázali okamžitě odpovědět Skuhrovcem, ale na vyrovnání už nedosáhli.

Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Micka, T. Svoboda), 23. Skořepa (P. Jelínek, Vašíček), 55. T. Svoboda - 19. Ručinský (Kracík), 57. Skuhrovec (Trávníček, Jareš). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2376.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Benda, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Skořepa, P. Jelínek, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Gula, Švarný, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Ručinský - Trávníček, Vopat, Černý - Jenáček, Majdan, Bojer. Trenéři: Kučera a Reichel.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme