Na horách se naplno rozjíždí lyžařská sezóna

Přívaly sněhu dělají radost lyžařům. Sezóna začne ve všech velkých horských střediscích právě dnes. Vleky se rozjedou například na Šumavě, v Krkonoších, Jizerských horách, v Beskydech i Jeseníkách a také Krušných horách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařský areál Bublava

Lyžařský areál Bublava | Foto: www.ski-bublava.cz

Lyžařská sezóna dnes startuje i v Orlických horách. Lyžařům se otevřou střediska v Říčkách a v Deštném. Vlekaři už připravují i běžecké trasy. O víkendu by jich mělo být upraveno přes 20 kilometrů.

Střediska hlásí přes půl metru sněhu na sjezdovkách, v Říčkách se otevře červená a o víkendu i modrá sjezdovka.

Podle Františka Pouzy z Deštenského areálu bude v provozu velká část areálu a připravuje se už také černá sjezdovka. Bez problémů průjezdné jsou po silném sněžení také příjezdové cesty.

Centrum Bouřňák, které provozuje sjezdovky na krušnohorském Bouřňáku, připravilo pro lyžaře malé překvapení. Jako dárek do nové sezóny spustí provozovatelé v pátek od 12 hodin vlek na hrobské sjezdovce a to zcela zdarma.

O víkendu pak budou v provozu oba vleky na hrobské sjezdovce, dětská sjezdovka Údolíčko a pro nejmenší bude k dispozici vlek Mikeska v Mikulově.

Sněhová děla zasněžují stále jak Hrobskou sjězdovku, tak Slalomák. Na Slalomáku je ale zapotřebí zasněžit mnohem větší plochu. Spuštění vleků na tomto svahu je proto závislé na vývoji počasí.

Martin Pařízek, Jan Beneš, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme