Horská služba hlásí první zranění, lyžaři by měli jezdit s respektem

Horská služba zasahuje u prvních zraněných lyžařů. Lidé totiž často naskočí do nové zimní sezóny v plné rychlosti. Josef Hepnar z Horské služby v Deštném v Orlických horách Radiožurnálu řekl, že by neměli zapomínat, že půl roku nestáli na lyžích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na sjezdovce (ilustr. obr.)

Na sjezdovce (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

„Postupně se rozjíždět a dávat trochu pozor, nejezdit naplno hned první den. Po první hodině lyžování se zranil snowboardista, má pravděpodobně zlomenou klíční kost,“ varuje Hepnar.

V provozu je téměř polovina krkonošských skiareálů , upraveny jsou sjezdovky i běžecké tratě. Nástup to ale znamená také pro Horskou službu, jak potvrdil její ústřední náčelník Jiří Brožek.

„Pro Horskou službu to znamená začít stavět v areálech služby, některé budeme zpočátku zajišťovat ‚na dojezd‘ – několik areálů budeme obsluhovat z jednoho místa. Také služba v terénu je v plné pohotovosti. Sněhová pokrývka je zatím velmi nízká a je tu nebezpečí, že stopa bude špatná a hlavně špatný dojezd pro případnou záchranu,“ informuje náčelník Brožek.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme